× 08 november 2023
Joost en Dennis

Nieuw tv-programma over nalatenschappen: “Waar is mijn erfenis?

In het SBS6-programma “Waar is mijn erfenis?” proberen Dennis van der Geest en deskundigen slepende ruzies over erfenissen op te lossen. Een van die deskundigen is familie- en erfrechtadvocaat Joost Diks van Advocaten Familie- & Erfrecht. 

Joost Diks specialiseerde zich als een van de eerste advocaten in Nederland in het erfrecht. SBS6 vroeg hem of ze van zijn ruime kennis en ervaring met het oplossen van familieruzies over erfenissen gebruik mochten maken. Joost hoefde daar niet lang over na te denken: “Ik ben heel blij dat er in de media steeds meer aandacht komt voor nalatenschappen en welke problemen er allemaal kunnen ontstaan na een overlijden. Naast de families die we helpen in de uitzendingen hoop ik ook dat vele andere iets van het tv-programma opsteken.” 

Op 26 oktober 2023 kwamen Joost en Dennis in de eerste aflevering van “Waar is mijn erfenis?” in actie voor Tonnie. De moeder van Tonnie was eigenaar van het beroemde Jordanese café “Rooie Nelis”. Na het overlijden van de moeder van Tonnie blijkt niet Tonnie maar een nichtje erfgenaam te zijn. Of Joost en Dennis deze kwestie hebben kunnen oplossen is online nog terug te kijken.

Joost: “We hebben ontzettend veel reacties gekregen op deze uitzending. De uitzending is heel goed bekeken. Voor mij was het natuurlijk niet nieuw dat er veel nalatenschappen zijn waarover ruzie is ontstaan of die moeilijk af te wikkelen zijn omdat ze zo complex zijn. Gezien de sterftecijfers zullen meer en meer mensen te maken krijgen met het erfrecht. Ook vallen er veel grote nalatenschappen open en zijn er steeds meer samengestelde gezinnen. Ruzie over de erfenis ligt op de loer.”

In de uitzending van 9 november 2023 helpen Dennis en Joost met de afwikkeling van de nalatenschap van de vader van Cliff. Cliff en zijn zussen hebben onenigheid met hun stiefmoeder over een woning in Spanje. In de vier uitzendingen na 9 november wordt Dennis bijgestaan door collega erfrechtdeskundigen uit het deskundigenteam. 

Joost Diks maakt verder samen met Inge Diepman de podcastserie “De erfrechtadvocaat” waarin ook allerlei erfrechtelijke kwesties aan de orde komen.

Bron: https://www.erfrechtadvocaat.nl/nieuw-tv-programma-over-nalatenschappen-waar-is-mijn-erfenis/