Het komt maar wat vaak voor: nalatenschappen die zo ingewikkeld zijn dat ze maar moeilijk afgewikkeld kunnen worden. Ook erfenissen waarover ruzie ontstaat zijn aan de orde van de dag. Dit magazine gaat over het erfrecht, in het bijzonder geschillen over nalatenschappen en problematische erfenissen.
Wij weten als geen ander dat het heel vervelend is als er ruzie over een erfenis ontstaat of als een nalatenschap maar niet afgewikkeld wordt.
Dit magazine staat boordevol informatie over nalatenschapskwesties. Of u nu erfgenaam, legitimaris, legataris, executeur, vereffenaar, schuldeiser, (vertegenwoordiger van een) goed doel of boedelgevolmachtigde bent, wij hopen dat de informatie uit dit magazine kan bijdragen aan de oplossing van uw erfrechtelijk probleem. Als erfrechtadvocaten delen we onze kennis en ervaring graag met u.
Sommige problemen over een nalatenschap laten zich niet oplossen zonder de hulp van een advocaat. Vaak wordt er dan toch tot een oplossing gekomen zonder dat een procedure bij de rechter noodzakelijk is. In sommige gevallen is een gerechtelijke procedure niet te vermijden. Onze overtuiging is dat ook de meest ingewikkelde nalatenschappen en ook alle nalatenschappen waarover van mening wordt verschild of waarover ruzie is ontstaan, af te wikkelen zijn. Immers, ieder erfrechtelijk probleem is er om opgelost te worden.
Erfrechtadvocaten verbonden aan Advocaten Familie- & Erfrecht en initiatiefnemers van Erfenismagazine.
De erfstelling geeft de keuze van de erflater aan wie zijn erfgenamen zijn. Deze keuze moet worden opgenomen in een testament. De erfstelling moet duidelijk aangeven wie precies de erfgenamen zijn. De erfstelling kan aangeven hoe groot het gedeelte is dat een bepaalde erfgenaam van de nalatenschap verkrijgt. De erfstelling kan bijvoorbeeld bepalen dat er één erfgenaam is die de hele nalatenschap krijgt. Maar de erfstelling kan ook bepalen dat er drie erfgenamen zijn. En vervolgens kan dan worden opgenomen dat de eerste erfgenaam 50% van de nalatenschap krijgt, en de tweede en derde erfgenaam elk 25% van de nalatenschap.
“Oom Ferdinand had in zijn testament een erfstelling opgenomen waarin hij zijn broer tot enig erfgenaam van zijn hele nalatenschap heeft benoemd.”
Vragen over de inhoud kunnen worden gericht aan info@familie-erfrecht.nl.
Niets uit deze uitgave mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerde gegevensbestand of openbaar worden gemaakt op welke wijze dan ook zonder schriftelijke toestemming van Advocaten Familie- & Erfrecht.
Dit Erfrechtmagazine is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Advocaten Familie- & Erfrecht garandeert evenwel niet dat de informatie in dit magazine vrij is van fouten of onvolkomenheden. Advocaten Familie- & Erfrecht aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade, van welke aard dan ook, die op enigerlei wijze voortvloeit uit het gebruik van de informatie van dit magazine en/of de informatie die wordt verkregen middels in dit magazine opgenomen links.
Aan dit magazine werkten mee:
mr. Bregje Boelens
mr. Joost Diks
mr. Edith Schnackers
mr. Inge Decupere
mr. Koen Boddaert
mr. Marlijne Olthoff-Worst
mr. Carlyn Hokken
mr. Guido de Weerd
mr. Anne van der Steen
mr. Nikki Deckers
mr. Daniëlle de Jong
mr. Lisanne van Wijk
mr. Maaike Steegmans
mr. Noortje Lavrijssen